دکتر ظهوری
دیدار با سفیر تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در جمهوری ارمنستان
اسفند 25, 1399
پرچم ارمنستان
ارمنستان(قسمت دوم)
اسفند 25, 1399

ارمنستان(قسمت اول)

پرچم ارمنستان

ما قصد داریم در این سفرنامه، نگاه شما مخاطبین عزیز را به بازار ارمنستان تغییر داده و رویکرد جدیدی را برای صادرات محصولات تولیدی‌تان، پیش روی شما قرار دهیم.

اصلی ترین هدف ما از این سفر، افزایش سطح همکاری های تجاری و بررسی بازار صادراتی برخی از تولیدات مزیت دار ایرانی به این کشور بود.

اما خوب است تا در خلال بیان اطلاعات مفید حوزه تجارت بین الملل، به برخی نکات کاربردی از وضعیت جغرافیایی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جمهوری ارمنستان نیز اشاره کنیم.

به لحاظ جغرافیا، کشور ارمنستان همسایه شمالی ایران بوده و تنها مرز مشترک و فعال ما، روستای نوردوز در منطقه آزاد ارس است. اختلاف ساعت ایران و ارمنستان حدود نیم ساعت بوده، در واقع ارمنستان نیم ساعت جلوتر و تقریباً با افق ارومیه یکی است.

به دلیل پیشینه های کهن تاریخی، مردم ارمنستان روابط دوستانه و بسیار صمیمی با ایرانی ها داشته و دارند و از حضور ایرانی ها نیز در کشورشان استقبال می‌کنند تا جایی که یکی از شرکای تجاری ما در ارمنستان با شوخ طبعی می‌گوید: “در آینده ای نه چندان دور ارمنستان یکی از استان های ایران خواهد شد”

جمعیت ساکن در کشور ارمنستان نزدیک به سه میلیون نفر است که البته بخش اعظمی از ارامنه در خارج از ارمنستان و غالبا در ایران، آمریکا و کانادا زندگی می‌کنند و از لحاظ وضعیت اقتصادی، همبستگی فراوانی با یکدیگر دارند به نحوی که اطلاعات موثق از حساب های بانکی این کشور بیانگر آن است که هرساله بیش از 60 درصد از مردم داخل ارمنستان از واریزی های ارامنه خارج از این کشور نیز بهره‌مند می‌شوند.

بی تردید در اولین نگاه باتوجه به جمعیت کم این کشور، بازار ارمنستان در مقایسه با بازارهای جهانی، جذابیت خاصی برای تجار و فعالان اقتصادی ندارد، اما آنچه می‌تواند این خلاء را جبران کند این است که ارمنستان عضو اتحادیه اوراسیا می‌باشد و از معافیت های گمرکی و امتیازات ویژه عضویت در این اتحادیه برخوردار است و یقیناً اهمیت استراتژیکی برای تجار ایرانی که علاقه مند به فعالیت در حوزه اوراسیا هستند دارد.

اوراسیا

ارمنستان در سال های اخیر رشد اقتصادی قابل توجهی داشته و این موضوع باعث بهبود روابط تجاری و اقتصادی با ایران شده است. جمهوری اسلامی ایران که از سال 2018 به عضویت در این اتحادیه درآمده، به عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز انتخاب شده است و جمهوری ارمنستان نیز از سال 2015 یکی دیگر از 5 کشور اصلی عضو این اتحادیه است. ناگفته نماند که تاکنون ۱۰ کشور دیگر علاوه بر ایران عضو ناظر آن شده اند که همزمان تقاضای عضویت در این اتحادیه اقتصادی را نیز مطرح کرده‌اند. این کشورها از تونس در شمال آفریقا تا مولداوی در اروپای شرقی و هند و چین و مغولستان را شامل می شود و در صورت عضویت این کشورها دامنه اتحادیه مذکور فرامنطقه ای خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تعرفه های ترجیحی فیمابین ایران و کشورهای عضو این اتحادیه می توانید از مقالاتی که در پایگاه زینوتجارت ارائه گردیده است بهره مند شوید.

پایان بخش اول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.