در بخش دوم این سفرنامه از زوایای دیگر به فرصت های تجاری موجود در کشور ارمنستان می‌پردازیم.

واحد پولی جمهوری ارمنستان درام و هر واحد درام معادل 500 هزار ریال ایران است. شاید در این لحظه با خودتان نجوا کنید و تاسف بخورید از اینکه چرا ارزش پول ملی ما باید تا این حد ضعیف شود اما اگر از زاویه دیگری به آن بنگریم، این اختلاف ارز و پول ملی ما می تواند فرصتی برای افزایش صادرات غیرنفتی باشد؛ هرچند نباید به صادرات اینگونه نگاه کرد که تولیدات ایرانی می تواند در بازارهای جهانی با رقم های نجومی به فروش برسد، این اشتباه رایجی است که غالب افراد نا آشنا با امر تجارت بین الملل انجام می دهند و بازارهای خود را از دست داده و از صادرات دلسرد می شوند، درحالیکه از نظر ما، صادرات یعنی طمع نکردن و استمرار در ارسال بار با همان کیفیت بار اول.

unnamed

به هرحال نگران نباشید؛ ما تجربیات خود را برای پیمودن راهی درست در این مقوله در اختیار شما قرار خواهیم داد.

Capture

برای سفر به این کشور اخذ ویزا لازم نیست اما اگر قبلاً به ترکیه یا جمهوری آذربایجان سفر کرده باشید بهتر است پاسپورت خود را عوض کنید چون ممکن است کار به درازا بکشد و درصورتی که جواب قانع کننده ای از مقصود سفر خود به این دو کشور برای پلیس گذرنامه جمهوری ارمنستان نداشته باشید، حتی به دیپورت شما منجر شود.

فرودگاه-ارمنستان

وضعیت کرونا در ارمنستان تحت کنترل است و به گفته همراهان ارمنی ما، روزانه حدود 2 تا  3  نفر بر اثر کرونا از بین می روند که البته در مقایسه با کشور ما تقریباً همان درصد تلفات است اما به دلیل جمعیت پایین ارمنستان، این میزان تلفات به چشم نمی آید اما به هرحال در بدو ورود به این کشور تست PCR شما توسط کارشناسان بهداشتی بررسی می‌شود.

کرونا

روز اول سفر ما به چند بازدید و قرار تجاری از پیش تعیین شده گذشت اما در ادامه سفر، روز یکشنبه که تعطیلی رسمی کشورهای مسیحی است، سری به کلیسای ئجمیازین زدیم.

پس از آن بالاخره در مراسم مذهبی ارامنه در کلیسای قدیمی ریپسیمه که قدیمی‌ترین کلیسای ارمنستان و متعلق به قرن 7 میلادی است شرکت کردیم. یکی از نکات جالب در کلیسا که نظر ما را به خود جلب کرد دیوارنگاره ها و تابلو های داخل کلیسا بود که در تمامی تصاویر مریم مقدس با حجاب کامل ترسیم شده بود و کلیه شرکت کنندگان در مراسم نیز با حجاب به انجام فرائض خود پرداختند.

کلیسای-قدیمی-ریپسیمه
کلیسای-ارمنستان

بعد از دیدن کلیساهای قدیمی ایروان با دیدن مسجد ایرانی‌ها که در دوره شاه عباس صفوی ساخته و در زمان جمهوری اسلامی مرمت و بازسازی شده بود حس بهتری به ارمنستان پیدا کردیم و توانستیم یکی از ریشه های کُهن این روابط فرهنگی فیمابین دو ملت را بیابیم.

اما از مباحث فرهنگی که بگذریم، درخصوص فعالیت تجاری مستمر و درازمدت نکاتی به نظرمان می رسد که در ادامه بدان اشاره خواهیم کرد.

یکی دیگر از جلسات ما، نشستی با یکی از تجار موفق ارمنی در لابی هتل بود که اطلاعات دقیق تری از آنچه پیش ازین کسب کرده بودیم درمورد ثبت شرکت در ارمنستان و تجارت با ارامنه و کشور های عضو CIS در اختیار ما قرار داد. نکاتی در رابطه با نوع شرکت، شیوه فعالیت تجاری، قراردادها، حساب های بانکی، قوانین مالیاتی، هزینه، مدارک و مراحل ثبت شرکت و سایر هزینه های جانبی مانند وکیل، حسابدار و… .

بد نیست بدانید که بانک ملت تنها بانک ایرانی فعال در این کشور است که البته شعبه ای از بانک ملت ایران نیست و صرفاً بانک ملت ایران سرمایه گذاران است ولی تابع قوانین بانک مرکزی جمهوری ارمنستان عمل می کند و خدماتی را به ارامنه و ایرانی های مقیم ارائه می کند اما محدودیت هایی نیز در روابط بانکی خود با ایران دارد.

اگرچه حتماً شنیده اید که ثبت شرکت در این کشور در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌گیرد اما از این نکته غافل نشوید که قوانین کشورها متفاوت با آن چیزی است که ما در ایران می‌بینیم و عمل می‌کنیم، از شفافیت حساب ها، رصد دقیق فعالیت‌های شرکت و سایر جزییاتی که باید به آنها توجه داشت و تجربیات تلخ دیگران را تکرار ننموده تا تجارتی آسوده و پایدار داشته باشید، بنابراین برای ثبت شرکت نیاز به مشاوره با وکلای رسمی و افراد آگاه در این کشور است.

پایان بخش دوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *